Review Osprey Talon 33
Van hiken tot via ferrata en van kajakken tot roadtrippen. Zowel op vakantie als in het dagelijks leven doe ik niets liever dan actief zijn en nieuwe plekken ontdekken. Het is daarom van belang om een tas te hebben die bij deze levensstijl past. En in de Talon 33 van Osprey heb ik deze gevonden. Osprey stuurde mij deze rugzak toe om te testen en ik ben er ontzettend blij mee.
Talon 33 rugzak
De Talon 33 is een echte multi-sport tas. Het is een veelzijdige, lichtgewicht tas van 33 liter die gemaakt is voor dynamische lichaamsbewegingen tijdens vele verschillende activiteiten. De tas is geschikt voor overnight hiken, kajakken, dagtripjes, fietsen en noem het maar op. Ik nam de Talon 33 mee naar de Azoren, waar ik de tas twee weken lang uitgebreid kon testen.
Ervaringen Osprey Talon 33
Hieronder vertel ik je graag meer over mijn ervaringen met de Talon 33, de mogelijkheden die de tas biedt, de voor- en nadelen en natuurlijk de specificaties van de rugzak. Op basis daarvan kan jij beslissen of deze tas ook bij jou past.
1. Vakken
De Talon 33 is een toploader, dat betekent dat je alle inhoud via de bovenkant van de tas bereikt. Behalve het hoofdvak heeft de tas twee ruime vakken in de bovenklep van de tas, één aan de buitenkant en één aan de binnenkant. Binnenin de tas zijn dit dan ook meteen de enige vakken. In het begin is het een beetje onhandig om zo weinig mogelijkheden tot het ordenen van je tas te hebben, maar gedurende het gebruik vond ik hier mijn weg in.
De Talon 33 heeft wel nog een flinke front mesh pocket, groot genoeg om bijvoorbeeld een jas in op te bergen. Ideaal! De tas heeft daarnaast ook nog twee ruime zakjes op de heupband, hier passen bijvoorbeeld snacks in. Zelf gebruikte ik deze vaak voor mijn zonnebril of mijn iPhone 12. Aan de zijkant heeft de rugzak twee mesh vakken voor drinkflessen, hier pasten mijn 650ml flessen met gemak in. Er zit ook nog een vak in de rug van de tas voor een watersysteem, maar deze heb ik nog niet gebruikt, ik gebruik zelf liever flessen.
2. Sluiting
Het hoofdvak van de tas sluit door middel van een erg handig treksysteem. Je trekt simpelweg aan de sluiting en de tas gaat open of dicht, ideaal om hiervoor geen rits te hoeven gebruiken of een ander ingewikkeld systeem. Wat mij wel opviel is dat de clipjes van de bovenklep verdwijnen in de front mesh pocket als er weinig in de tas zit. Geen groot nadeel, maar wel een irritatiepuntje bij het sluiten van een niet volle tas.
3. Comfort en ventilatie
De rugzak zit erg comfortabel, heeft een prettige pasvorm en beweegt fijn mee bij activiteiten. Hij weegt iets meer dan één kilo, wat voor een tas van dit formaat niet veel is. De schouderbanden zijn fijn en bij het correcte gebruik van de heupbanden heb je veel minder last van het gewicht van je bagage. Heerlijk!
De Talon 33 heeft geen opstaande rug, zoals mijn grotere backpack, maar wel het innovatieve AirScape systeem. Dit zorgt toch voor een fijne luchtstroom en het foam in het backpanel geeft nog wat extra comfort. Persoonlijk vind ik dit fijner dan een opstaande rug, omdat de tas nu niet constant omvalt als je deze even neerzet en al met al ook wat minder groot en lomp is. Uiteraard bevordert een opstaande rug de ventilatie wel beter, maar ook het AirScape systeem houd je rug keurig droog. Daarnaast is het AirScape systeem volledig zelf in te stellen op jouw lengte door middel van een simpel klittenband systeem.
4. Ontwerp
Ik koos voor de zwarte versie van de tas, omdat mijn kleding vaak al erg kleurrijk is. Het ontwerp van de Talon 33 is minimalistisch, iets wat ik zeker waardeer in een tas. De kleur heet ook niet voor niets ‘Stealth Black’. De Talon 33 is er ook in het rood, blauw en grijs, voor ieder wat wils dus.
5. Bevestigingsmogelijkheden
Aan de tas kun je een hoop dingen bevestigen. Denk aan trekking poles, een LED lampje en een ijs pickel. Uiteraard kun je alle loops en straps ook gebruiken om zelf nog andere items aan te bevestigen met (of zonder) een karabiner. Bijvoorbeeld je persoonlijke reismascotte, zoals ik deed.
De tas heeft in principe één groot hoofdvak, dus het opbergen van mijn camera binnenin was niet ideaal. In plaats daarvan hing ik de camera op aan de schouderband op mijn borst door middel van een camera clip die compatible is met de rugzak.
6. Regenhoes
Bij de rugzak zit geen regenhoes. Dit vind ik wel een groot nadeel aan de Talon 33. Uiteraard kun je deze wel apart bijbestellen, maar buiten het feit dat je er eentje los bij moet kopen, moet je deze dus ook nog ergens los opbergen. Jammer, want bij een tas van €160,- mag je wel verwachten dat dit geregeld is.
7. Materiaal
De tas is gemaakt van gerecycled nylon, een mooie stap richting duurzaamheid! Iets wat ik zelf erg belangrijk vind aan een product. Dat is dus zeker een pluspunt. Het materiaal voelt daarnaast ook stevig en comfortabel aan. Op dit moment heb ik de tas twee weken intensief gebruikt tijdens onder andere hiken en reizen en de tas ziet er nog perfect uit. Wat mij ook opviel is dat er geen vuil aan de tas blijft zitten. Zet je de tas even weg op een modderig pad? Dan kun je het er meestal gewoon afvegen als het opgedroogd is, ideaal! Uiteraard kan ik nog niets zeggen over de langdurige kwaliteit.
Voor- en nadelen Talon 33
Ik zal hier ter samenvatting kort een aantal voor- en nadelen op een rijtje zetten, zodat je nog een iets beter beeld krijgt van de Talon 33 rugzak en mijn ervaringen met de tas.
Voordelen
- Comfortabel
- Lichtgewicht
- Mooi, minimalistisch ontwerp
- Grote front mesh pocket
- Gemakkelijke sluiting
- Grote heupzakken
- Fijn handvat aan de bovenkant
Nadelen
- Clipjes bovenkant verdwijnen in de front mesh pocket
- Geen regenhoes
- Weinig vakken
Specificaties
- Inhoud: 33 liter
- Gewicht: 1,1 kg
- Afmeting: 65 cm (L) x 28 cm (B) x 25 cm (D)
- Materiaal: Bluesign Recycled Robic Nylon
- Prijs: €160,-
Zelf ging ik voor de herenvariant, maar van deze tas is er ook een damesvariant, genaamd Osprey Tempest. Met deze tas is Cindy op pad geweest en ook zij vertelt je graag haar ervaringen.