Micronesië
Ruim 2000 schitterende groene eilandjes omzoomd met witte zandstranden liggen verspreid in het azuurblauwe water van de Stille Oceaan. De eilanden van Micronesië zijn vulkanisch, groen bebost en echte paradijsjes.
Micronesië bestaat uit acht eilandengroepen. De bekendste archipels zijn Yap, Guam en Palau. De bevolking van Micronesië staat bekend om de gastvrijheid, vriendelijkheid en eeuwige glimlach. De bewoners van de onderwaterwereld moeten niet onder doen voor de bewoners van de eilanden. Hun kleuren vormen een waar spektakel wanneer je gaat duiken bij een van de eilanden. De groenblauwe lagunes zijn een uitstekende plek om te duiken en te snorkelen.
Duiken in Micronesië
Micronesië biedt het gehele jaar door een goed zicht. Sommige maanden bieden de voorkeur vanwege de dieren die je er dan kan zien. Zo zijn de maanden december tot en met februari de beste maanden om manta's te zien. Van februari tot mei is het paartijd voor de haaien. In augustus en september kan je vaak jonge haaien zien en grote scholen die bij elkaar troepen. De beste maanden voor wrakduiken zijn juni en juli.
1. Duiken bij Yap
In het water rondom Yap komt veel plankton voor, waardoor er een rijke onderwaterwereld is. Het zicht wordt wel enigszins belemmerd door de plankton, maar dat neemt niet weg dat duiken hier een onvergetelijke ervaring is. Fervente duikers hebben vaak een duikvakantie naar Yap Proper op de bucket list. De voornaamste reden zijn de meer dan honderd manta's die hier het hele jaar door voorkomen. In de maanden december tot mei komen er nog meer manta's voor.
Mantaroggen laten zich schoonpoetsen door kleine rifvissen. Naast manta's komen er ook rifhaaien, pijlstaartroggen, barracuda's en vele andere vissoorten voor in Micronesië. Duik langs steile rotswanden en door prachtige kloven onderwater.
2. Duiken bij Palau
Palau is een archipel die bestaat uit 340 eilandjes, waarvan 12 bewoonde eilanden. Duiken bij Palau staan bekend om de wrakduiken: duik naar oorlogsschepen, neergestorte vliegtuigen uit WWII en andere gezonken vliegtuigjes. De duikplekken vormen ook een paradijs voor bijzondere zeedieren. Rifhaaien en tal van kleurrijke vissoorten laten zich hier makkelijk zien in het kraakheldere water. Je kan er ook grotduiken of snorkelen met kwallen.