hEERLIJK eten in Noord-Holland
In 2025 staat duurzame gastronomie centraal bij Naturescanner. Wij willen mensen inspireren om te genieten van gezond, seizoensgebonden en lokaal voedsel. Dus ga je graag uit eten, maar vind je het ook belangrijk om evenwichtig en voedzaam te eten, dan vind je onderstaande tips wellicht leuk!
Leuke eetgelegenheden in Noord-Holland
Noord-Holland heeft een rijke culinaire traditie en biedt een grote verscheidenheid aan lokale producten. Bedrijven in de polders, bij de kust en in de historische stadjes werken nauw samen om kwalitatieve lokale producten te serveren.
We belichten graag enkele uitstekende restaurants en brasseries die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Denk aan horecaondernemingen die lokaal verbouwd en vers seizoensvoedsel gebruiken, of die innovatieve technieken toepassen om verspilling tegen te gaan.
In Noord-Holland vind je talloze mogelijkheden om te genieten van (h)eerlijke gerechten; van een gezellige lunch met een vriendin in een café tot een diner met je partner in een sfeervol restaurant. Laat je inspireren door onze tips voor culinaire hoogtepunten die de regio te bieden heeft, en ontdek hoe "goed eten" hand in hand kan gaan met duurzaamheid.
1. Plantage Rococo
Een bijzonder plekje om te lunchen of dineren in Noord-Holland is Plantage Rococo in Velsen-Zuid. Laat je hier verrassen met een heerlijk menu in het restaurant of een vers gebakken taartpunt in het Grand Café. Ze serveren uitsluitend seizoensgebonden producten en bieden diverse vegetarische gerechten. Ze koken natuurlijk, biologisch, zonder e-nummers en witte suikers. Na afloop kan je de benen strekken op het grote landgoed waar dit landhuis mee is omgeven.
Tip! Je kunt tevens overnachten bij Plantage Rococo. Iedere kamer is met smaak ingericht. Het historische gebouw omvat tal van verrassingen en maakt een verblijf heel bijzonder.
2. Buitenplaats Plantage
De eigenaren van Plantage Rococo beheren ook een ander restaurant dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Noord-Holland. Buitenplaats Plantage is een horecagelegenheid waar je kunt lunchen, snacken of dineren. Ze noemen zichzelf een slow food and mood restaurant en serveren ook hier dagvers, organisch en 100% biologisch voedsel, van gevulde pompoen tot notenburger.
Kies je toch voor niet-vegetarisch, dan heb je keuze uit traag gegaard biologisch vlees of een visje van de dag. Het vlees komt van een lokale boerderij, de vis van de visboer uit Amsterdam. Het roken, inmaken, wecken en pekelen vindt plaats in eigen keuken. Wil je gewoon even bijkletsen met vrienden, dan kan je bij Buitenplaats Plantage genieten van een heerlijke smoothie.